Szokowe mrożenie

Szokowe mrożenie

Komora szokowego schładzania jest dość nowym urządzeniem na naszym rynku, natomiast wartym uwagi. Dzięki tej innowacyjnej maszynie możemy w naszym przedsiębiorstwie omal, że natychmiastowo schłodzić wszystkie nasze produkty. Dzięki tej metodzie, odparowywanie wody z naszych towarów jest praktycznie na zerowym poziomie.

Jest to bardzo ważna cecha przy produktach, które szybko tracą wodę, na przykład mięso i ryby. Komory chłodnicze pomagają także zachować nasze produkty w idealnym stanie do spożycia. Zostało udowodnione naukowo, że system szokowego schładzania sprawia, że na produktach spożywczych nie rozwijają się żadne bakterie oraz dodatkowo drobnoustroje. Jest to bardzo duża zaleta tego urządzenia, gdyż daje możliwość to na praktycznie zerowe straty w naszych produktach oraz minimalizuje ryzyko zatrucia się praktycznie do zera. W dzisiejszych czasach jest to w rzeczywistości potężny plus dla tego urządzenia.

Częstokroć możemy słyszeć o różnorakich aferach związanych z poważnym zatruciem się żywnością. Ludzie coraz bardziej boją się zakupować świeże produkty spożywcze i wybierają tylko i wyłącznie sprawdzone marki. Poważne zatrucie pokarmowe może być bardzo niebezpieczne dla każdego człowieka, a dosłownie prowadzić do zgonu. Taka sytuacja jest prawdziwą katastrofą wizerunkową dla każdego przedsiębiorstwa. Nie tylko oznacza duże straty finansowe powiązane z wypłaceniem gigantycznego odszkodowania, niemniej jednak także drastyczny spadek sprzedaży naszych produktów. Zdecydowana większość firm nie jest w stanie przeżyć takich zawirowań na rynku i musi ogłosić bankructwo.

Więcej informacji: wynajem kontenerów chłodniczych.

Zamieszczone w Inne